dinsdag 26 oktober 2010

Exotische tiramisu - héérlijk fris

Beetje experimenteren in de keuken kan leuke resultaten opleveren. Zo is er mijn exotische tiramisu. En de andere lekkerbek hier heeft het ook goedgekeurd!

Ingrediënten:
  • 4 eieren
  • 500g mascarpone
  • kokospoeder
  • lychee wijn (aziatische supermarkt)
  • citroensap
  • suiker
  • ananasschijven of -blokjes
  • koffie
  • boudoir koekjes
Werkwijze:

Meng de vier eierdooiers met enkele eetlepels suiker, een goeie scheut lychee wijn en de mascarpone tot een glad mengsel. Breng tot een frisse smaak met het citroensap. Dip de boudoir koekjes kort in koffie met een scheut lychee wijn en plaats ze onderaan de kommetjes. Klop de eiwitten stijf en meng deze met het mascarpone mengsel tot een luchtig geheel. Breng een eerste laag van het mengsel aan op de koekjes. Vervolgens een laagje ananas in fijne stukjes aanbrengen. Een tweede laag van het mascarpone mengsel aanbrengen en decoreren met een fijn laagje kokospoeder. Klaar!

Genoeg voor een 8 tot 10 porties.


Reactie van de lekkerbek: nu als de bliksem naar de frigo om ervan te proeven... want er staan er nog 7 te wachten :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten